Сурутка

За производот

Сурутка

Сурутката е пијалок добиен од млеко богат со млечен шеќер, витамини, минерали кои даваат енергија на нашиот организам и го балансираат тонусот на клетките. Од друга страна суруткините протеини се најпогодни за исхрана на спортисти, деца, бремени жени и доилки поради нивниот хемиски состав кој највеќе одговара за градба на мускулно ткиво. Исто така лекарите ја препорачуваат свежа за пиење поради ревитализирачкото дејство врз црниот дроб.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • 1 и 0,5kg

Просечна содржина на 100 g

  • енергетска вредност 105 kJ; 25kcal
  • масти 0.3g, од кои заситени 0.2g.
  • јаглени хидрати 4,8g од кои шеќери 4,7g
  • протеини 0.7g
  • сол 0.3g

 

Произведено во Р.Македонија