Категорија
Сирење и кашкавал
За овој производ

Кравји Кашкавал ПРЕМИУМ

Полномасен тврд кравји кашкавал со минимум 45% млечни масти во сува материја.

Наменет за директна употреба / консумација.

Складирање и транспорт на температура од +2 °C до +8 °C.

 

Сирење и кашкавал

Овчо и кравјо сирење со својата нутритивна и биолошка вредност претставуваат незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработуваат од пастеризирано кравјо или овчо млеко со додаток на стартер култура, сирило.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0,4 – 0,5 kg

Состав

Пастеризирано кравјо млеко, сирило, стартер култура, калциум хлорид и сол.

Просечeн нутритивен состав на 100г:

  • Енергетска вредност – 1485 kJ; 355 kcal
  • Масти – 25г од кои заситени 22г
  • Јаглени хидрати – 7.8г од кои шеќери 0.4г
  • Протеини – 24.6г
  • Сол – 4г

    Произведено во Македонија