Категорија
Сирење и кашкавал
За овој производ

Кравји Кашкавал

Полномасен тврд кравји кашкавал со минимум 45% млечни масти во сува материја.

 

Сирење и кашкавал

Овчо и кравјо сирење со својата нутритивна и биолошка вредност претставуваат незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработуваат од пастеризирано кравјо или овчо млеко со додаток на стартер култура, сирило.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0,4 – 0,5 kg

Состав

Пастеризирано кравјо млеко, сирило, стартер култура, калциум хлорид и сол.

Просечeн нутритивен состав на 100г:

  • Енергетска вредност – 1663 kJ; 397 kcal
  • Масти – 31г од кои заситени 20г
  • Јаглени хидрати – 2.6г од кои шеќери 2.6г
  • Протеини – 26.8г
  • Сол – 1.9г

Произведено во Македонија