Категорија
Сирење и кашкавал
За овој производ

Кравјо бело сирење

Кравјо бело саламурено сирење претставува незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработува од пастеризирано кравјо млеко со додаток на стартер култура, сирило и сол. Сирењето од производството, односно зреење до продажбата се чува во саламура, па и оттука потекнува името бело саламурено сирење.

 

Сирење и кашкавал

Овчо и кравјо сирење со својата нутритивна и биолошка вредност претставуваат незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработуваат од пастеризирано кравјо или овчо млеко со додаток на стартер култура, сирило.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0,4 – 0,5 кг
  • канти од 4 кг и 8 кг

Состав
Пастеризирано кравјо млеко, сол, стартер култура и сирило.

Просечeн нутритивен состав на 100г:

  • Енергетска вредност – 1220 kJ; 291 kcal
  • Масти – 23г
  • Јаглени хидрати – 3г
  • Протеини – 17г
  • Сол – 5 г

 

Произведено во Македонија