Категорија
Сирење и кашкавал
За овој производ

Кравјо жолто сирење

Кравјото жолто сирење со својата нутритивна и биолошка вредност е незаменлив дел од традиционалната македонска кујна. Се изработува од пастеризирано кравјо млеко со додаток на стартер култура и сирило. Произведено по традиционален домашен рецепт.

 

 

Сирење и кашкавал

Овчо и кравјо сирење со својата нутритивна и биолошка вредност претставуваат незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработуваат од пастеризирано кравјо или овчо млеко со додаток на стартер култура, сирило.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0,4 – 0,5 кг

Состав
Пастеризирано кравјо млеко, сол, стартер култура и сирило.

Просечeн нутритивен состав на 100г:

  • Енергетска вредност – 1705 kJ; 407 kcal
  • Масти – 32г
  • Јаглени хидрати – 5г
  • Протеини – 25г
  • Сол – 5 г

 

Произведено во Македонија