Категорија
Сирење и кашкавал
За овој производ

Мешано сирење

Мешаното сирење претставува прекрасен прехранбен производ,  се добива со мешање на кравјото и овчото млеко поради што се одликува со карактеристичен мирис и вкус.

Сирењето е изработено по традиционален домашен рецепт кој со својата сензорна и нутритивна вредност претставува незаменлив дел од традиционалната македонска кујна како додаток на различни салати, јадења и специјалитети.

 

 

Сирење и кашкавал

Овчо и кравјо сирење со својата нутритивна и биолошка вредност претставуваат незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработуваат од пастеризирано кравјо или овчо млеко со додаток на стартер култура, сирило.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакуум пакувања од 0,4 – 0,5 кг
  • канти од 4 кг и 8 кг

Состав
80% кравјо и 20% овчо пастеризирано млеко, сол, стартер култура и сирило.

Просечна содржина на 100 г:

  • Енергетска вредност – 1253 kJ; 302 kcal
  • Масти – 25 г
  • Јаглени хидрати – 3 г
  • Протеини – 18 г
  • Сол – 5 г

 

Произведено во Македонија