Категорија
Сирење и кашкавал
За овој производ

Овчи Кашкавал ПРЕМИУМ

Полномасно полутврдо сирење произведено од пастеризирано овчо млеко.

Сирење и кашкавал

Овчо и кравјо сирење со својата нутритивна и биолошка вредност претставуваат незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработуваат од пастеризирано кравјо или овчо млеко со додаток на стартер култура, сирило.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0,4 – 0,5 kg

Состав

Пастеризирано овчо млеко, сирило, стартер култура, калциум хлорид и сол.

Просечeн нутритивен состав на 100г:

  • Енергетска вредност – 1534 kJ; 367 kcal
  • Масти – 27.5 г од кои заситени 19.3 г
  • Јаглени хидрати – 3.4 г од кои шеќери 3.4 г
  • Протеини – 26.3 г
  • Сол – 2.4г

Произведено во Македонија