Категорија
Сирење и кашкавал
За овој производ

Овчо бело сирење

Овчо бело сирење се одликува со карактеристичен мирис, вкус и конзистенција.

Сирењето е изработено по традиционален домашен рецепт кој со својата сензорна и нутритивна вредност претставува незаменлив дел од традиционалната македонска кујна како додаток на различни салати, јадења и специјалитети.

 

 

Сирење и кашкавал

Овчо и кравјо сирење со својата нутритивна и биолошка вредност претставуваат незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработуваат од пастеризирано кравјо или овчо млеко со додаток на стартер култура, сирило.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0,4 – 0,5 кг
  • канти од 4 кг и 8 кг

Состав
Овчо пастеризирано млеко, сол, стартер култура и сирило.

Просечна содржина на 100 g

  • Енергетска вредност – 1312 kJ;317 kcal
  • Масти – 27 г
  • Јаглени хидрати – 4 г
  • Протеини – 17 г
  • Сол –5 г

 

Произведено во Македонија