Категорија
Кисело Млечни Производи
За овој производ

Овчо кисело млеко

Овчото кисело млеко произведено на традиционален начин претставува еден од најпосакуваните производи кој со својата конзистенција и препознатлив вкус ќе Ве остави без зборови, а со својата енергетска и хранлива вредност ќе Ве направи посилни.

 

Кисело Млечни Производи

Со својата долгогодишна традиција, препознатлив вкус и проверен квалитет,млекарница Бучен Козјак претставува синоним за производство на кисело млечни производи. Од својот почеток во осумдесеттите па се до ден денес млекарница Бучен Козјак е препознатлива по своите кисело млечни производи како што се: Кравјо кисело млеко, Овчо кисело млеко и Јогурт.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • 0,4 и 0,2 кг

Состав
Пастеризирано овчо млеко со додаток на стартер култура

Просечна содржина на 100 g

  • енергетска вредност 402kJ; 96kcal
  • масленост 6 г
  • јаглени хидрати 4,2 г
  • белковини 5,3 г
  • калциум 190 мг

 

Произведено во Македонија