Категорија
Јогурт
За овој производ

Пробиотски Јогурт

 

Расположение

 

90% од Серотонин се лачи во стомакот. Кога стомакот се полни со добри бактерии, може да помогне при регулирање на добро расположение и позитивни чувства.

 

Здрав имунолошки систем

 

70% од клетките на имунолошкиот систем се наоѓаат во стомакот. Колку поздрав стомак толку подобар имунитет.

 

Дигестивна рамнотежа

 

“Здрави бактерии” помагаат да се регулира дигестивниот тракт и одржуваат рамнотежа помеѓу здрави и нездрави бактерии.

 

Телесна тежина

 

Редовно конзумирање на пробиотици може да помогне при намалување на телесна тежина. Жени кои користеле пробиотици успеале да намалат дури 2 килограми повеќе до обично во период од 3 месеци.

 

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

 

  •  1 кг
  • 0.5 кг
  • 0.33 кг
  • 0.18 кг

 

Состав

Пастеризирано кравјо млеко со додаток на пробиотски стартер култури.

 

Просечен нутритивен состав на 100 g

 

  • енергетска вредност 260kJ; 62kcal
  • масти 3.2 g, од кои заситени 2.3g
  • јаглени хидрати 4.5g од кои шеќери 4.2g
  • протеини 3.3g
  • сол 0.3g

 

Произведено во Македонија