Категорија
Млеко
Тагови
млеко, трајно млеко, производи, бучен козјак, ново
За овој производ
ТРАЈНО МЛЕКО

 

УХТ стерилизирано и хомогенизирано кравјо млеко, стандардизирано на 3.2% млечна маст. Производот природно содржи лактоза. Наменето за директна употреба/консумација. Да се чува на собна температура заштитено од влага и директна сончева светлина. По отворање да се чува на температура од  0°C до + 6°C и да се употреби во рок од 3 дена.

 

Нето тежина

  • 1 л

 

Состав

УХТ стерилизирано и хомогенизирано кравјо млеко.

 

Просечен нутритивен состав на 100 мл

  • енергетска вредност 245kJ; 58kcal
  • масти 3,2 г, од кои заситени г
  • јаглени хидрати 4,5 г од кои шеќери 4,2 г
  • протеини 3 г
  • сол 0,12 г