Категорија
Јогурт
За овој производ

Јогурт

Јогурт, претставува вистинска ризница на протеини, витамини, минерали и претставува одличен извор на калциум, со еден збор тој е извонреден кисело млечен пијалaк кој со секојдневно консумирање ги задоволува нутритивните потреби на организмот.

 

Кисело Млечни Производи

Со својата долгогодишна традиција, препознатлив вкус и проверен квалитет, млекарница Бучен Козјак претставува синоним за производство на кисело млечни производи. Од својот почеток во осумдесеттите па се до ден денес млекарницата Бучен Козјак е препознатлива по своите кисело млечни производи како што се: Кравјо кисело млеко, Овчо кисело млеко и Јогурт.

Повеќе

Нето тежина

  • 1 кг
  • 0,5 кг
  • 0,180 кг

Состав
Пастеризирано кравјо млеко со додаток на стартер култура.

Просечен нутритивен состав на 100 g:

  • енергетска вредност 61kcal; 256kJ
  • масленост 3,2 г
  • јаглени хидрати 4,5 г
  • белковини 3,3 г
  • калциум 120 мг

 

Произведено во Македонија