Категорија
Кисело Млечни Производи
За овој производ

Ајран

Ајранот се произведува по традиционална технологија за јогурт со додаток на солен раствор. Тоа е производ со намалени млечни масти, идеален млечен пијалок кој за време на топлите денови ќе Ве освежи, кој со својот исполнет вкус и малото количество сол ќе Ве рехидрира и ревитализира.

 

Кисело Млечни Производи

Со својата долгогодишна традиција, препознатлив вкус и проверен квалитет,млекарница Бучен Козјак претставува синоним за производство на кисело млечни производи. Од својот почеток во осумдесеттите па се до ден денес млекарница Бучен Козјак е препознатлива по своите кисело млечни производи како што се: Кравјо кисело млеко, Овчо кисело млеко и Јогурт.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • 1, 0,5 и 0,2 kg

Состав
Пастеризирано кравјо млеко со додаток на стартер култура, вода и сол.

Просечна содржина на 100 g

  • енергетска вредност 177kJ; 43kcal
  • масти 2,0 g, од кои заситени 1.5g
  • јаглени хидрати 3,8g од кои шеќери 3,8g
  • протеини 2g
  • сол 1g

 

Произведено во Македонија