Категорија
Кисело Млечни Производи
За овој производ

Кравјо кисело млеко

Кравјо кисело млеко произведено на традиционален начин се одликува со прекрасен вкус кој не само што ќе Ве освежи туку ќе ја надополни Вашата здрава исхрана.

Киселото млеко претставува незаменлив додаток на многу Македонски традиционални јадења и салати.

 

Кисело Млечни Производи

Со својата долгогодишна традиција, препознатлив вкус и проверен квалитет, млекарница Бучен Козјак претставува синоним за производство на кисело млечни производи. Од својот почеток во осумдесеттите па се до ден денес млекарница Бучен Козјак е препознатлива по своите кисело млечни производи како што се: Кравјо кисело млеко, Овчо кисело млеко и Јогурт.

Повеќе

Нето тежина

  • 0,4 и 0,2 кг

Состав
Пастеризирано кравјо млеко со додаток на стартер култура.

Просечна содржина на 100 г

  • енергетска вредност 260kJ; 62kcal
  • масленост 3,2 г
  • јаглени хидрати 4,5 г
  • белковини 3,2 г
  • калциум 120 мг

 

Географско потекло на производот
Македонија