Блог

Gotvime so decata
20 Jun

Дел од гастро настанот “Готвиме со Децата”

Бучен Козјак беше дел од интерактивниот гастро настан "Готвиме со Децата" кој се одржа во режија на ТВБ Порталот за деца од Битола во Ресторан Аурум а со цел преку анимација и забава децата кои учествуваа во настанот да се запознаат со предизвиците на готвењето...

Gotvime so decata
26 May

“Готвиме со Децата и Бучен Козјак” – Детски Гастро Хепенинг

На ден 01.06.2019 (Сабота) во Ресторан Аурум - Битола се организира Детски Гастро Хепенинг "Готвиме со Децата и Бучен Козјак". Свечено ги покануваме сите деца во придружба со родители да учествуваат на настанот или пак не посетат во публиката. Следи ја детелинката! [embed]https://www.youtube.com/watch?v=XC5szw-P0IY[/embed] Препорачано од "Здружение на Педијатри...

muhalebija
23 May

Рецепт за Мухалебија со свежо млеко од Бучен Козјак

Потребни состојки: 1 л свежо млеко од Бучен Козјак 30 г кокосово брашно 100 г путер 6 лажици пченичен гриз 250 г шеќер 1 ванилин шеќер   Во тенџере на оган растопете го путерот, додадете го гризот и мешајте околу 1 минута. Налејте го млекото и продолжете со мешање. Потоа додадете го ванилиниот...

pedijatri
09 May

Производите на „Бучен Козјак“ се препорачани од Здружението на педијатри на Македонија

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column][vc_column_text] Здружението на педијатри на Македонија, врз основа на спроведени сопствени истражувања, донесе одлука да го додели знакот “Препорачано од Здружението на педијатри на Македонија“ на компанијата  „Бучен Козјак“. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column][vc_empty_space height="15px"][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no"...

prva slika
08 May

Анита Спасовска: Бројните награди се резултат на посветената работа на Бучен Козјак

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column][vc_column_text] Анита Спасовска e извршен менаџер на Бучен Козјак, компанија од млечната индустрија силно посветена на производство висококвалитетни производи. Доказ дека трудот и посветеноста не остануваат непризнаени од пошироката јавност се бројните награди со кои се закити менаџерката на...

Golemo logo novo
17 Oct

Што означува новиот бренд идентитет на Бучен Козјак?

[vc_row row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css_animation=""][vc_column][vc_column_text]Логото како еден од примарнините елементи на визуелниот идентитет претставува првиот контакт на запознавање, перцепција и креирање свесност во релација конзумент-бренд. Бучен Козјак е млекарница која има полни 35 години, а во основата на својата неколку декадна позиција ги обединува...

ani
24 Sep

Интервју со Анита Спасовска – генерален директор на Бучен Козјак Куманово

Денар: Бучен Козјак е млекарница која е позиционирана како фамилијарна и традиционална. Во која развојна фаза се наоѓа сега млекарницата? А: Бучен Козјак постои 35 години на пазарот и од моменот на своето постоење па до денес ги има задржано своите клучни вредности: квалитет, традиција, фамилијарност...

16 Oct

Дали знаете како се прави бело сирење?

Дали знаете како се прави бело сирење? Kравичката на „Бучен Козјак“ ќе даде одговор на ова прашање во четвртата епизода од серијата едукативни видеа кои ги подготвивме за нашите верни потрошувачи....