Др. Јула Јосимовска – Млечните производи имаат клучна улога за развој кај децата

Прашања за млечни производи од брендот Бучен Козјак:

 

Дали е добро да се конзумираат млечни производи од најмала возраст и која е нивната придобивка?

Одг. – Млечните производи се неопходни продукти во детската возраст и придонесуваат за правилен раст и развој на детскиот организам, правилен развој на скелетот и мускулатурата, здрави заби и добар имунитет.

Што значи на конзумирањето на пробиотски јогурт кај најмалите и кај децата?

Одг. –  Конзумирањето на пробиотски јогурт значи супституција на “добра” бактериска флора, односно соодветен микробион за соодветно варење на храната, уредна столица, заштита од инфекции и превенција на одредени болести преку создавање на имуноглобулин А во цревата.

Која е ваша препорака кога станува збор за млечни производи и колку често треба да ги конзурамираат децата?

Одг. – Употребата на млечните производи со пробиотски култури треба да биде секојдневно, во количини лимитирани зависни од возраста.

Поздрав,
Др. Јула Јосимовска