Што е тоа на дното на канчето од Овчо Кисело Млеко ?

Што е тоа Сера?

На дното на канчето од Овчо Кисело млеко често може да се забележи талог кој се состои од компонента која се содржи и во волната на овците.

Artboard 2

-Секое наше Овчо Кисело Млеко кое е направено од чисто овчо млеко (без додатоци) во себе ја содржи истата компонента која се нарекува Сера која примарно се манифестира на волната на овците, но исто така и во млекото.
Сера всушност представува компонента која е наречена Lanolin и игра заштитна улога кај овците, а позитивно влијае и на човекот.
Artboard 6
-Се надеваме дека бевме информативни и дека ќе останете наши лојални потрошувачи.
Од срце,
технолошки и лабараториски тим на Бучен Козјак.