Козјо Сирење Премиум

Категорија
Сирење и кашкавал
Околу овој проект

Козјо Сирење Премиум

Полномасно саламурено сирење со минимум 40% млечни масти во сува материја.

 

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0.4 – 0.5 кг.

Состав
Пастеризирано козјо млеко, стартер култура, калциум хлорид и сол .

Просечeн нутритивен состав на 100г:

  • Енергетска вредност – 720 kJ; 127 kcal
  • Масти – 10.5г од кои заситени 7.5г
  • Јаглени хидрати – 3.6г од кои шеќери 0.3г
  • Протеини – 15.9г
  • Сол – 3.8г

    Произведено во Р.Македонија