Козјо Сирење

Категорија
Сирење и кашкавал
Околу овој проект

Козјо Сирење

Полномасно саламурено сирење со минимум 40% млечни масти во сува материја.

 

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0,4 – 0,5 кг

Состав
Пастеризирано козјо млеко, стартер култура, сирило, калциум хлорид и сол .

Просечeн нутритивен состав на 100г:

  • Енергетска вредност – 981 kJ; 234 kcal
  • Масти – 20г од кои заситени 14.3г
  • Јаглени хидрати – 0.9г од кои шеќери 0.9г
  • Протеини – 12.8г
  • Сол – 4.5г

    Произведено во Р.Македонија