Кравјо Бело Сирење со Пиперки

Категорија
Сирење и кашкавал
Околу овој проект

Кравјо Бело Сирење со Пиперки

Сирењето е изработено по оригинален рецепт и со својата нутритивна вредност претставува незаменлив дел од традиционалната македонска кујна како додаток на различни салати, јадења и специјалитети.

Произведено по традиционален домашен рецепт.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0,400 – 0,500 кг
  • канти од 5 кг и 10 кг

Состав

Полномасно полутврдо сирење со 45% млечни масти во сува материја. Со додаток на 3% сецкани пиперки

Просечна содржина на 100 г

  • масти – 22 г, од кои 16 г заситени
  • протеини – 16 г
  • јаглени хидрати – 1.4 г, од кои 0.3 г шеќер
  • енергетска вредност – 276 kcal; 1156 kJ
  • Сол 3 г

 

Произведено во Р.Македонија