Овчо Бело Сирење

Категорија
Сирење и кашкавал
За производот

Овчо бело сирење

Овчо бело сирење се одликува со карактеристичен мирис, вкус и конзистенција.

Сирењето е изработено по традиционален домашен рецепт кој со својата сензорна и нутритивна вредност претставува незаменлив дел од традиционалната македонска кујна како додаток на различни салати, јадења и специјалитети.

 

 

Сирење и кашкавал

Овчо и кравјо сирење со својата нутритивна и биолошка вредност претставуваат незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработуваат од пастеризирано кравјо или овчо млеко со додаток на стартер култура, сирило.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакуум пакувања од 0,4 – 0,5 kg
  • канти од 4 kg и 8 kg

Состав
Овчо пастеризирано млеко, сол, стартер култура и сирило.

Просечна содржина на 100 g

  • Енергетска вредност – 1312 kJ;317 kcal
  • Масти – 27 g
  • Јаглени хидрати – 4 g
  • Протеини – 17 g
  • Сол –5 g

 

Произведено во Р.Македонија