Овчо Жолто Сирење

Категорија
Сирење и кашкавал
За производот

Овчо жолто сирење

Сирењето е изработено по оригинален рецепт и со својата нутритивна вредност претставува незаменлив дел од традиционалната македонска кујна како додаток на различни салати, јадења и специјалитети.

Произведено по традиционален домашен рецепт.

 

Сирење и кашкавал

Овчо и кравјо сирење со својата нутритивна и биолошка вредност претставуваат незаменлив дел од традиционалната исхрана на овие простори со векови. Се изработуваат од пастеризирано кравјо или овчо млеко со додаток на стартер култура, сирило.

ПОВЕЌЕ

Нето тежина

  • вакум пакувања од 0,400 – 0,500 кгр
  • канти од 5кгр и 10 кгр

Состав
Овчо пастеризирано млеко

Просечна содржина на 100 g

  • масти – 28 g
  • протеини – 17 g
  • јаглени хидрати – 2 g
  • енергетска вредност – 328 kcal; 1359 kJ

 

Произведено во Р.Македонија