Пастеризирано Млеко

Категорија
Млеко
За производот

Пастеризирано млеко

Пастеризираното млеко содржи протеини, масти,млечен шеќер- лактоза, витамини и минерали во однос кој допринесува за висок степен на искористување одстрана на човечкиот организам. Нутриционистите млекото го нарекуваат совршена храна која може да ги задоволи сите потреби на едно новороденче.

 

Млеко

Секој човек за нормално да ги извршува секојдневните активности во својот организам мора да внесува хранливи матери и – храна и тоа не било каква, туку храна која претставува избалансиран извор на нутриенти,таква храна е и млекото.

Повеќе

Нето тежина

  • 1 литaр

Состав
Пастеризирано кравјо млеко

Просечнасодржинана 100 g

  • енергетска вредност 257kJ;62kcal
  • масленост 3,2 g
  • јагленихидрати 4,5 g
  • белковини 3,3 g
  • калциум 120 mg

 

Произведено во Р.Македонија