Што е тоа Сера?

sera-opt-350x250_64b37cb8ffcdde4537d7f6992e29272a

08 Sep Што е тоа Сера?

На дното на канчето од Овчо Кисело млеко често може да се забележи талог кој се состои од компонента која се содржи и во волната на овците.
 
-Секое наше Овчо Кисело Млеко кое е направено од чисто овчо млеко (без додатоци) во себе ја содржи истата компонента која се нарекува Сера која примарно се манифестира на волната на овците, но исто така и во млекото.
 
СЕРА = ЛАНОЛИН
 
Серата представува Lanolin кој игра заштитна улога кај овците а позитивно влијае и на човекот.
 
Lanolin со векови се употребува како клучна состојка во одредени креми за тело и во фармакологијата. Добро познато е неговото анти-бактериско, анти-вирусно и анти-микробно делување. Допринесува во спречување на раст и развој на бактерии, вируси и паразити.
 
-Се надеваме дека бевме информативни и дека ќе останете иницијативни како сега, а и наши лојални потрошувачи.
 
Од срце,
технолошки и лабараториски тим на Бучен Козјак.